Shpella e Pëllumbasit

Shpella e Pëllumbasit, Tirana, Albania

Përshkrimi:

Nëse keni nevojë të shihni më shumë nga Parku Kombëtar i Malit të Dajtit që afrohet në lindje të qytetit, kaloni një ditë rreth fshatit Pëllumbas. Këtu ju mund të merrni ngjitje në rrugën tuaj deri në një monument të bukur natyror. Ka një gjurmë nga fshati që kalon përmes maleve për dy kilometra para se të arrini në një shpellë të mbushur me stalagmite dhe stalakte, por gjithashtu me dëshmi të aktivitetit njerëzor që shkon mbrapa 300.000 vjet. Ajo zbret 350 metra në mal, dhe gjatë Luftës së Dytë Botërore bëri një strehë për fshatarët e Pëllumba.

Share
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Informacion shtesë:

Kategoria:
Paketa: