Parku Kombëtar i Malit të Dajtit

Dajti Mountain National Park, Dajt, Tirana, Albania

Përshkrimi:

Në Evropë është e pazakontë të gjesh një park kombëtar në pragun e një kryeqyteti, prandaj mos e humbisni mundësinë që të eksploroni më tej në malin që formon kufirin lindor të Tiranës. Nëse dëshironi të dilni me të vërtetë dhe të përjetoni pamje natyrore këtu, merrni gjurmët që lidh malin Dajti me malin Tujani, që rritet në 1.580 metra. Ky kulmin është më i larti në park dhe mund të shkallëzohet në këmbë në qoftë se jeni një hiker i rregullt. Pamja nga maja është ajo që është përpjekja për të, jo më pak sepse përfshin rezervuarin e madh të ujit, liqenin Bovilla. Rreth këtij liqeni janë shkëmbinjtë e thjeshtë që ofrojnë gjithashtu disa mure të shkëlqyera ngjitjeje.

Share
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Informacion shtesë:

Kategoria:
Paketa: