Klinika Gjinekologjike “Bylykbashi”

Rr. "Mine Peza" Tirana, Albania
+355 68 90 96 717

Përshkrimi:

Kanalet tona:

   

Kategoria: Klinike Mjekësore

 

T.O.R.C.H

Kjo fjale e perbere perfshin ekzaminimin per indentifikimin e Toxoplasmose-O(te ndryshme)-Rubeola-Citomegalovirus-Herpes Virus.Testi diagnostikon pranine e antikorpeve,te prodhuara nga sistemi imunitar i nenes,kur ai bie ne kontakt me keto mikroorganizma,qe provokojne nje semundje te caktuar.Keto lloj mikroorganizmash kane nje ndikim mbi femijen ne miter.Kompleksi T.O.R.C.H rekomandohet per te gjitha grate shtatezane,dhe realizohet me marjen e nje sasie te vogel gjaku nga krahu.

Toxoplazmosa shkakton potencialisht dem tek femija ne se ajo takohet ne fillim te shtatezanise.Demtimet me te shpeshta jane lezionet cerebrale.

O(te tjerat si Epatiti B dhe C, AIDS) jane te rendesishme te njihen ne momentin e lindjes sepse kalojne nga nena tek femija nepermjet shkembimit te gjakut.

Rosolia(rubeola)eshte semundje infektive qe merret zakonisht ne femijeri.Rreziku i kontaminimt  me i madh eshte ne 3-6 javet e para te shtatezanise dhe zbret ne javet e 13-18.Demet me te medha tek femija jane ato te syrit,sistemit nervor dhe keqformime te zemres.

Citomegalovirusi eshte pergjegjes per vonese te zhillimit mendor,shurdhim.

Herpesi genital kalon nga nena tek femija gjate lindjes ne ato raste kur nena paraqet simptoma ne evoluim.

 

INFERTILITETI I CIFTIT

Me infertilitet te ciftit kuptohet mosarritja e shtatezanise nga ana e ciftit pas 12 muajsh raportesh te rregullta seksuale. Shkaqet mund te jene me aresye femerore, mashkullore ose te te dy partnereve.

 

Orari i klinikës:
e Henë – e Premte: 09:00 – 12:30 dhe 16:00 – 20:00
e Shtunë: 8:00 – 13:00
e Diela: Pushim

 

Adresa: Rruga Mine Peza, Pallati 256/3/3  Tirane. Albania (Perballe Politeknikumit Harry Fultz)

Web   f                                                                        Booking

 

Share
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Informacion shtesë: